Ledenservice

Ledenpas

Voor leden van KBO-Zeeland is er de KBO-PCOB Ledenvoordeelpas. Daarmee krijgt u aantrekkelijke kortingen op tal van producten en diensten. KBO-PCOB werkt hiervoor samen met diverse landelijke partijen, waaronder zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maaltijdleverancier Apetito en het KBO-PCOB Energiecollectief. Vraag ook bij uw eigen KBO-PCOB-afdeling naar de mogelijkheden voor korting bij u in de buurt!
Op zoek naar voordelige artikelen voor uit en thuis? Ga dan naar www.kbo-pcob-voordeel.nl. Hier vindt u een breed assortiment aan praktische artikelen. Van artikelen voor persoonlijke verzorging en hulp in de huishouding tot artikelen voor meer mobiliteit, training en therapie. Van slaap- en toiletartikelen tot boeken, cd’s en dvd’s, maar ook korting op uw zorg- of schadeverzekering(en) of een heerlijke maaltijdservice.
Bekijk hier al het KBO-PCOB ledenvoordeel.

Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB

Wij begrijpen dat u vragen heeft over alles rondom het coronavirus. Of dat u er behoefte aan heeft om even iemand te spreken, omdat u zich eenzaam voelt.
Bel dan de Ouderen-Infolijn van de KBO-PCOB!
De Ouderen-Infolijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 030-3400 600. 
De medewerkers van KBO-PCOB bieden u graag een luisterend oor. Bijvoorbeeld als u wilt overleggen of (kleine) bijeenkomsten van de afdeling nog wel doorgang kunnen vinden. Of dat u als vrijwilliger nog één-op-één-contact met leden kunt hebben zonder risico te lopen. Of gewoon voor een praatje.

Steunpunt Coronazorgen

Eenzaamheid, geldzorgen of angst: de coronacrisis eist ook mentaal een tol. Mensen die psychische klachten ondervinden van de crisis kunnen vanaf nu terecht bij het Steunpunt Coronazorgen, een online loket met informatie over het omgaan met gevoelens en zorgen rondom het coronavirus.
Het Steunpunt is een initiatief van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM. Op de website staan doorverwijzingen naar hulpinstanties en staat de ‘nieuwste toegankelijke en betrouwbare informatie’ over mentale gezondheid tijdens de coronacrisis.

Meldpunt Zorgwekkend gedrag: 0800-1205

Via het meldpunt ‘Zorgwekkend gedrag’ kunnen mensen die zich zorgen maken over hun naasten in contact komen met zorgverleners in de buurt. Daarmee kan een melding bij het meldnummer het begin zijn van hulp waar behoefte aan is. Het gaat hier om niet-acute hulp.
Mensen die zich zorgen maken over het gedrag van iemand anders, bijvoorbeeld een naaste of een buurman, kunnen dit meldpunt bellen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die verward gedrag vertonen, niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen, in een vervuild huis wonen of veel problemen hebben en dreigen af te glijden. Het kan gaan om een oude overbuurman of -vrouw die steeds met blote voeten op straat loopt en al een paar keer de sleutels van de voordeur blijkt vergeten te zijn, misschien is hij of zij dement aan het worden.
Overigens komt het meldpunt niet in de plaats van andere mogelijkheden die er zijn om met dit soort situaties om te gaan. Het meldpunt biedt een extra mogelijkheid om je zorgen te uiten en advies in te winnen.
Vergeet niet om uw naam, adres, telefoonnummer én uw lidmaatschapsnummer te vermelden als u ons schrijft, mailt of belt. Er kan dan desgewenst zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.
Kijk ook op de website van www.meldpuntzorgwekkendgedrag.nl

Service-/Juristentelefoon

U kunt de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon bellen met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken. Ons telefoonteam staat u persoonlijk te woord en helpt u graag.

Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon
Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon
Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon

Telefoonnummer: 030 - 3400 655
Naar dit nummer belt u tegen het reguliere tarief

Stelt u uw vraag liever schriftelijk of via de e-mail?
Uw vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid, juridische- en sociaaleconomische zaken kunt u ook opsturen:

KBO-PCOB 
Ringwade 67 
3439LH Nieuwegein 
tel 030- 3400600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Vergeet niet om uw naam, adres, telefoonnummer én uw lidmaatschapsnummer te vermelden als u ons schrijft, mailt of belt. Er kan dan desgewenst zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.